Majlis Merdeka Raya
Kiriman  journalistOleh: journalistKirimanpada  07-09-2012 12:41 07-09-2012 12:41 725  Baca 725 Baca 0 Komen 0 Komen

Pada 30 Julai 2012bersamaan hari Khamis yang lalu, Saina telah mengadakan jamuan “Merdeka Raya” bertempat di Dewan Makan Sri Jati serta Dewan Sri Angsana. Majlis ini dikendalikan oleh pelajar Rumah sukan Jati. Semua guru dijemput bagi memeriahkan lagi majlis tersebut. Pada malam itu, para pelajar kelihatan cantik menggayakan baju raya masing-masing. Para pelajar dan guru disajikan dengan beberapa persembahan seperti sketsa raya sert nyanyian lagu hari raya. Saina juga menjemput seorang tetamu luar yang berpengalaman  sewaktu negara Malaysia dijajah. Pelajar-pelajar Saina bersama sama mengira detik kemerdekaan seterusnya melaungkan perkataan merdeka sebanyak tujuh kali yang diketua oleh Mohd Nasrullah bin Tajuddin. Setelah tamat majlis Merdeka Raya, para pelajar menghadiri qiammulail perdana seawal 4.30 pagi. Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar.

“55 TAHUN JANJI DITEPATI”