GAMBAR MENARIK KARNIVAL PENDIDIKAN KERJAYA SEKOLAH BERASRAMA PENUH PERINGKAT KEBANGSAAN
Kiriman  gpb sainaOleh: gpb sainaKirimanpada  13-10-2011 09:11 13-10-2011 09:11 1581  Baca 1581 Baca 0 Komen 0 Komen

Acara : Karnival Pendidikan Kerjaya Sekolah Berasrama Penuh Peringkat Kebangsaan 2011.

Tempat : SM Sains Pokok Sena, 06400 Pokok Sena, Kedah.

Tarikh : 18 Sept - 22  Sept 2011.

Karnival Pendidikan Kerjaya merupakan satu program yang dirancang untuk membantu pelajar dalam mengenalpasti minat dan kerjaya yang sesuai berlandaskan keperluan tenaga kerja pada masa kini. Berbekalkan kecemerlangan dari sudut akademik, seharusnya pelajar-pelajar ini pada wajar mendapat informasi terkini berkaitan peluang-peluang melanjutkan pelajaran dan keperluan tenaga pada masa depan. Prinsip " Rakyat didahulukan, Pencapaian diutamakan" juga menuntut kita menyediakan akses kepada pendidikan yang berkualiti dan berkemampuan untuk membina kumulan tenaga kerja yang berpengetahuan, inovatif, kreatif dan berdaya saing.Program yang dilaksanakan ini dapat membuka minda dan memberi informasi kerjaya masa depan kepada pelajar.

Gambar menarik di sini