View Thread
 Print Thread
AGM Alumni
Non-e
Kepada ke semua bekas pelajar Saina, saya ada diberitahu bahawa AGM Alumni Saina mungkin akan diadakan pada 20 Januari 2007 di Institut Teknologi Mara (InTekMa) Resort di seksyen 6 Shah Alam. Kesemua bekas pelajar adalah dijemput hadir.

P.S: Rasanya yang ni bukan 100% confirm lagi tapi kalau ada apa-apa perkara berbangkit, saya akan post lagi...
 
Non-e
Lupa lak nak post, AGM Alumni Saina dah confirm:

Tarikh: 20 Jan 2007
Tempat: INTEKMA Resort Seksyen 3 Shah Alam, Selangor
Bayaran:RM70 Termasuk yuran keahlian RM20

Kalau nak keterangan lanjut (terutamanya mengenai pembayaran and mendapatkan no berhubung) sila lawat dan join Alumni Saina Yahoogroups di http://groups.yahoo.com/group/alumnisaina/
 
Non-e
Ini adalah pengumuman terakhir untuk majlis AGM ALUMNI SAINA

Tarikh: 20 Hb Jan 2007
Masa: 9.00 pagi
Tempat: INTEKMA Resort Seksyen 9,Shah Alam
Bayaran: RM70
Aktiviti: Grand Meeting Penubuhan ALUMNI SAINA
Mesyuarat yang pertama kali diadakan untuk penubuhan ALUMNI
SAINA

Kepada sesiapa yg nak pi tu tolong register kat yahoogroups alumni Saina yg saya tulih kat atas...
 
Non-e
Hm... AGM berjalan dengan baik... mungkin saya akan buat laporan disini...
 
Non-e
Secara ringkasnya, akhirnya Persatuan Alumni sekurang-kurangnya telah mendapat ahli jawatan kuasa baru dan Insyallah akan berjalan dengan baik dari sekarang. Tetapi sebagai baru memulakan langkah, banyak benda yg masih perlu dilakukan lagi. Ada sesiapa yg ada cadangan atau ingin melibatkan diri?
 
Ammai_98
beli bangunan mcm mckkoba tu.mungkin la lambat lagi tapi try la even though it will take 100 years time
 
jejaka_aspura91
Alumni skol kita mesti kuat. Banyakkan program dan sumbangan even result jatuh. Kita kena support skol abes-abesan.
 
blum ada
Non-e
Kalau nak kuat tu boleh, tapi hanya dengan kerjasama dengan bantuan dari semua org baru kita boleh kuat. Ada idea atau cadangan untuk kebaikan bersama?
 
Ammai_98
tp nak sokong macam mana klu aku x pernah dijemput.hangpa ni la
 
Non-e
La kalau nak join masuk la http://groups.yah...umnisaina/ untuk nak join alumni. Kalau nak sembang je dalam forum ni pun boleh jugak...
 
Ammai_98
saya la aspar,grup tu x tau la nak sembang mcm mana.hangpa semua manager2,exec2,engineer2,doctor2,saya ni PPPS je
 
Non-e
Masuk je... hantam je... malangnya dia kurang meriah sikit. Tu la berharap lebih banyak orang nak bersembang sebab nak bagi meriah sikit...
 
jejaka_aspura91
Apa kata kita wut laman web ALumni SAINA official punya, intergrate dgn laman sekolah.

So, student ngn ex-student senangla bertukar informasi...buat pengumuman ka.

Pokoknya smsps.edu.my akan jadi one stop SAINA. Apa kata anda?
 
blum ada
Non-e
Hm.. satu idea yang menarik. Tapi saya terpaksa mengaku bahawa Alumni yang ada ini bagaikan nyawa-nyawa ikan. Saya bersalah kerana pada mulanya saya agak berkobar-kobar untuk membuat perubahan kepada persatuan alumni tapi saya sendiri telah leka dan alpa. Sehingga sekarang saya masih belum dapat apa-apa berita mengenai status persatuan tapi selepas meninggalkan Kuala Lumpur dan balik ke Penang ini, saya mempunyai masa yang agak lapang untuk membantu lagi.

Jika hendak bermulanya website untuk alumni ni, apa content yg kita perlukan?
 
jejaka_aspura91
HAaa...sy cadangkan content kita buat mcm Alumni Sekolah Alam SHah buat..

MAsalahnya sapa nak buat?GrinHehehe...pasal hosting x yah risau kot. Hosting skolah byk ruang lagi rasanya..Smile

Domain alumnisaina.com masih available...Shock

Bajet? Hmmm, kena cari ar..Sad

Apa2 pn, apa kata kita try tanya Briged Bestari skolah kita yg mantap...

PS: Pengetua kita nama Haji Jamaluddin Bin Ariffin sekarang...
 
blum ada
thereds
Salam semua,
aku rasa yahoo groups utk alumni yg ada sekarang teramat ler boring. Hasilnya sekarang jadi tempat longgokan spam2 email yg ntah apa2 & mod pun dah tak amik kisah nak delete menda tu semua. Wlp ahli yg lain tak active, AJK,JKK Alumni etc boleh wat update/plan/whatsoever rgds to d alumni punya xtvt. Tp xtvt pulak tarak yek Grin hehe.

Aku rasa nak blame diorang pun tak bley gak sebab suma bz. The best way nak kasik menda tu alive & kicking...kasik ler bebudak pterocarpus ni handle..amacam azfar, ok dak ide aku ni.

Takpun tutup jer group tu, kita main sembang dlm ni je..Wink

YNWA
'98


Non-e menulis:
La kalau nak join masuk la http://groups.yah...umnisaina/ untuk nak join alumni. Kalau nak sembang je dalam forum ni pun boleh jugak...
 
jejaka_aspura91
Sy krg bersetuju kalo nk serah bulat-bulat pd budak Briged Bestari (Pterocarpus System) sbb depa ni bebuak skolah g. Lgpun start tahun depan, akses ke Internet dan bilik siber diperketatkan balik macam era Cikgu Kartini. Pentadbiran 2006 dah tak sama dengan tahun 2007. Tahun 2008 dengarnya lagi ketat. Lagipun batch pelapis sistem ni akan menghadapi SPM tahun depan.

Sy percaya dengan perancangan yg berkesan kerja berat akan jadi ringan dan berkualiti. Bagi saya website Alumni perlu di maintain oleh AJK Multimedia Almuni itu sendiri (ada dak?) HAhaha..

Tapi, kita akan buat tapak dari website skolah...kita tambah link kat Kenali Sekolah..

Sy dah hubungi ahli Briged Bestari, depa kata no prob kalo nk wut website n tambah link..

Apa yg sy tunggu adalah respon dari ITC sekolah, Encik Jamil. Bercuti lagi kot...

Apa kata anda?
 
blum ada
thereds
third time aku cuba nak reply ni..serber opis mcm *&^%$#.

aku rasa takder masalah nak suruh bebudak tu handle bro, diorang kan ramai, lagipun spm last minute study lagi thriiiilll...korang kan genius2 belaka..

pe pun aku cakap jer, alumni punya menteri2 yang akan mengeluarkan arahan..tak pun apa kata ko jer yg handle keras89..daripada ko duk mengeras jer..hehe..jgn marah beb..Grin
-YNWA-
 
jejaka_aspura91
Buat pengetahuan thereads, saya ni muda lg rasanya dr thereads..sy baru ja kuar skolah 2006..muda lg la katakan dlm Alumni ni. Daftar pun belum lagi..Tambah la information psal Alumni ni, satu apa pn x taw...Grin

Skolah dh lain dah sekarang..cm sy katakan dlm reply terdahulu... bg saya mereka akn dpt sekatan drpd pihak pentadbiran (keep secret). Web ni establish time saya pegang BB, time tu pn dh pecah kepala ngan sekatan. Sad

Lgpn depa ni bukan kategori Alumni lagi, x cantik la telinga mendengar...hehehe..Smile

APa2 pn kalo ada masalah, sya sudi membantu...Cool
 
blum ada
thereds
hehe..betul..org yg seswai adalah alumni+pandai bab2 IT nie..calon2nya; ko la. haha... Grin
aku tau ko muda dari aku..ko belum masuk saina aku dah abih pung blaja kat situ.. Grin
apsal diorang nak wat sekatan lak..korang manyak surfing menda yg bukan2 kot..
kalo skola bestari kat area aku nie, diorang siap order pc tambahan lagi nak kasik student pakai...herm herm..jgn cekgu2 yg pakai wat chatting udah ler..Smile

-YNWA-
 
Jump to Forum: